Има образувано разследване срещу организирана престъпна група, с участието на Красимир Каменов-Къро,

...
Има образувано разследване срещу организирана престъпна група, с участието на Красимир Каменов-Къро,
Коментари Харесай

Как писмото на американския конгресмен Уорън Дейвидсън срещу главния прокурор Гешев е на разположение на хората на Къро осем часа преди излизането му официално?

Има образувано разследване срещу проведена незаконна група, с присъединяване на Красимир Каменов-Къро, Цветан Василев, Дилиян Георгиев, Тони Иванов-Парфюма и други, която се проверява за незаконен скрит план за елиминиране на магистрати и служители на реда. Важна роля в този скрит план има и Овидиу Семенеску, който е обвързван с румънски разследващи служби.

На процедура се разкрива симбиоза сред разследвани у нас лица – Цветан Василев, Красимир Каменов-Къро и други, които употребяват общи медиатори за синхронизиране на дейностите им против прокуратурата – лобисти в Съединени американски щати, евродепутати и конгресмени, доноси в Съединени американски щати и Европа, „ журналистически “ следствия и така нататък, оповестява „ Труд news “.

Има директна връзка сред Дилиян Георгиев и Цветан Василев. Като е открито, че Георгиев най-малко един път в месеца е посещавал Белград.

Писмото на конгресмен Уорън Дейвидсън до секретаря по финансите на Съединени американски щати (министър на финансите) против основния прокурор Иван Гешев, е било разполагаем на Дилиян Георгиев и Димитър Стоянов (BIRD), най-малко 8 часа преди същото да бъде публикувано от офиса на конгресмена посредством профила му в Туитър. Това удостоверява тезата, че въпросното писмо е квалифицирано от Цветан Василев, като по-късно чрез нает от някогашния банкер американски лобист (бившият конгресмен Едуард Ройс), същото е предоставено на Дейвидсън, който го подписва и изпраща до секретаря по финанси. Ед Ройс и Уорън Дейвидсън са членове на Републиканската партия. Ед Ройс е нает от Антоанета и Цветан Василеви като техен лобист през 2022 година Като малко след наемането на Ройс, същият финансира предизборната акция на Дейвидсън, който е избран отново за член на Конгреса на Съединени американски щати на частичните избори в края на предходната година. (Въпросната информация е налична в обществените регистри на Съединени американски щати за лобисти и финансиране на предизборни акции.)

Антон Иванов.-Тони Парфюма.

Тони Иванов-Парфюма е арестуван преди седмица в Испания, като по искане на СГП следва насилственото му довеждане в България.

Налице са данни, че ОПГ, с присъединяване на Красимир Каменов-Къро е отправила повторни закани против магистрат, работил по делото. Освен това, обект на разработки са били близки и родственици на висши магистрати, за правенето на компромати.

Споменатият от Красимир Каменов-Къро в телефонните записи като „ Боян “ е Боян Табаков, упрекнат като помощник на убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов – Любо Полицая. Има данни, че Табаков е бил в ЮАР през февруари 2022 година, към месец преди убийството на Любо Полицая. (Къро се проверява за голям брой показни убийства от последните 15 години.)

Споменаването на Бойко Рашков сред Дилиян Георгиев и незнаен събеседник сочи, че от министъра на вътрешните работи към м. октомври 2021 година, се е очаквало да разпореди дейности на Министерство на вътрешните работи във връзка с лице с прякор „ Каратиста “. Седмица по-късно, при започване на м. ноември 2021 година лицензът на охранителна компания „ Делта Гард “, благосъстоятелност на Димитър Спасов  „ Каратиста “, е лишен от Министерство на вътрешните работи.

Комуникацията на „ Митко “ (Бивол, BIRD) с Дилиян Георгиев, следващото коментиране от Красимир Каменов-Къро на „ Митко “, недвусмислено сочи, че „ журналистическата “ активност на уеб страницата BIRD (Атанас Чобанов, Димитър Стоянов) е напълно в полза на Цветан Василев, на самия Къро и на други лица, обект на наказателно гонене в България.

Репликите на очевидеца от диалога с Къро: „ Снощи се чухме да му кажа днеска там, дали са ми номера на коли, кой на къде вози…. К`во вози и се разбрахме днеска да се видиме с него и този от Бърд…ааа… Митко… “ се отнасят до номерата на коли, с които се движат магистрати. Като се ревизира дали същите са били обект на следене, за снимане и други.

Красимир Каменов-Къро.

Репликите на Красимир Каменов-Къро: „ Ти виждаш ли? Всеки миг, умерено! Дадено е всичко каквото би трябвало, чакаме, разбираш ли? “ се отнасят евентуално да осъществени заплащания за отстраняването на Михаил Наумов и други чиновник от ГДНП. На конференцията на 16 март бе показана информация, че за същото са събрани 400 000 лева

Нови елементи от разкрития през март т.г. огромен скрит план за премахване на висши магистрати и проверяващи служители на реда огласи прокуратурата. Този път те се съдържат в чатове на Дилиян Георгиев, в чието жилище бяха открити флашките със записани диалози на боса му Красимир Каменов – Къро, сложили началото на разплитането на заверата. И по-точно – в писмена връзка на Георгиев през мобилни приложения с към този момент познати лица – с осигурилия безкрайно финансиране от Белград „ за Гешев “ Цветан Василев, с журналиста от „ Биволъ “ и „ BIRD “ Димитър Стоянов, с Калин Едрев, апетитен в медии като индивидът за специфични поръчки на „ Продължаваме промяната “.

Георги Георгиев с банкера дезертьор Цветан Василев

Ако в изнесеното от прокуратурата има същинска вест, тя е, че упрекнатият дружно с Дилиян Георгиев-Тони Иванов, прочут и като „ Тони Парфюма на Кокорчо “, е арестуван от управляващите в Испания в осъществяване на Европейска заповед за арест. Тя е била издадена през март от Софийската градска прокуратура, откакто Тони Парфюма се покри по време на акцията за задържането му. Чатовете на Георгиев с видни събеседници, в които постоянно се употребява обръщението „ братко “, са детайли от голям пъзел, който демонстрира тясна симбиоза сред престъпни престижи и търсени нарушители, представители на олигархичния бизнес, политически фигури, подкупни медии, както и присъщите на сходен сговор цели и ползи – търговия с въздействие, корупция, мръсни пари, опиати, убийства и прочие

Писмената връзка на Дилиян Георгиев хвърли още светлина върху механизма на водени контакти, организация, финансиране и дейности по плануваното изчегъртване на неуместните от държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи. От нея се схваща първо, че Георгиев освен е имал директен контакт на „ ти “ с Цветан Василев, само че и срещи в Белград. В един от чатовете написа: „ Първо при Цецо. И след това в Женева “, където (в Швейцария) се подвизава познатият към този момент на публиката румънец Овидиу Семенеску, търсен с алена бюлетина на Интерпол за машинация у нас. За Семенеску се знае малко в България, само че името му се свързва с разследващи мрежи, както от края на епохата на Секуритате, по този начин и в наши дни. По време на пътешестване до сръбската столица Дилиян Георгиев си написа от Ниш с „ Митко Бивол “, който по това време е в Ню Йорк. Изпраща му фотография с чаша в ръка за „ наздраве “, и „ обречени сме на триумф “.

В Белград той е посрещнат уместно от Цветан Василев – запазен му е хотел и е поканен за диалог в ресторант. От различен чат пък излиза наяве, че Стоянов е индивидът за контакт на Дилиян с румънеца Семенеску в Швейцария. Писмена връзка на Георгиев от 23 декември 2022 година с „ Митко Бивол “ (Димитър Стоянов е в екипа на уеб страницата „ Биволъ “ преди „ BIRD “) нажежава до алено подозренията за действително платени лобисти против основния прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати, за които още предишния месец се разбра, че са „ поети “ от подсъдимия в България дезертьор в Белград. Известно е, че на 22 декември 2022 година конгресменът републиканец от Охайо Уорън Дейвидсън изпраща писмо до секретаря по финанси на Съединени американски щати с искане българският основен прокурор да бъде включен в санкционния лист „ Магнитски “.

Въпреки че въпросното писмо не е обществено, няма и данни изпращането му да е било разгласявано от създателя или от американските управляващи, към 16,00 ч. на 23 декември информация за него разгласява във фейсбук профила си консуматор от Варна. Малко по-късно информацията е подета и от депутата (към оня момент) от „ Продължаваме промяната “ Иван Христанов като топ вест в страната.

Христанов и Кирил Петков имат персонални ползи от закриването на лабораторията на Капитан Андреево.

Немаловажен подробност е и това, че Христанов и „ журналиста “ Димитър Стоянов са близки и постоянно могат да бъдат засечени дружно. Така или другояче Христанов става една от първите у нас обществени фигури, които популяризират компромат против основния прокурор освен това повече от 6 часа преди самият Дейвидсън да разгласява в „ Туитър “ фотоси на истинското си писмо (23,40 ч. българско време). Според прокуратурата същия ден – 23 декември, тъкмо в 18,01 ч., Дилиян Георгиев изпраща на „ Митко Бивол “ писмото на конгресмена в превод на български език, а в 19,40 ч. и копие на оригинала, подписан от Дейвидсън. Откъде може да го има Дилиян Георгиев, в случай че не от Цветан Василев, който пък го е получил по противоположния ред от наетия от него по-рано предходната година лобист – някогашния конгресмен Ед Робъртсън. Той пък евентуално го има от самия Дейвидсън, чиято предизборна акция за преизбирането му като член на Конгреса е финансирал.

Целият този низ от информация верифицира безапелационно версията, че писмото на американския конгресмен до финансовия министър на Съединени американски щати против Иван Гешев в действителност е дело на Цветан Василев. Звучи парадоксално, само че това сочат обстоятелствата и доказателствата. Парадоксално, тъй като Василев се укрива в Сърбия с помощта на контактите си с съветски олигарси, глобени от Съединени американски щати, а в това време употребява американски лобисти, с цел да реши проблемите си с правораздаването в България посредством отстраняването на основния прокурор. За „ американски конгресмен “ става дума и в различен чат на Георгиев от началото на 2023 година Този път с Калин Едрев.

„ Овидиу е мощен в Европа, не и в САЩ… доста ме подценяваш, доста и не знаеш “, написа Едрев на Георгиев. „ Затова са ми отворени порти при президента и при министри. Защото всички се хвалят в БГ и се вършат на американци, но никой не работи с американските служби. Най-много да стигнат до някой конгресмен, където да му дадат някой лев и да парадират с него. А това не е нещо изключително. Защото има и по-сериозни от конгресмените като сенатори, губернатори и федерални съдии… Много ме подцени… не знаеш, че наш юрист извади от ареста на Ружа брат й… “, продължава Едрев, демонстрирайки или по-скоро предлагайки лобистка мощност.

Друга, открита в телефона на Дилиян Георгиев, писмена връзка с неустановено лице, шокира с разкритието за идни срещи в края на 2021 година на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков по отношение на проблем, обвързван с „ Каратиста “ (така назовават Димитър Спасов, притежател на охранителна компания „ Делта гард “). Какво разбираме от връзката през октомври 2021 година?

Рашков е осведомен с тематиката от своя заместител Енчо Мирчев, а няколко седмици по-късно Министерство на вътрешните работи лишава лиценза на компанията на Каратиста. Толкова за „ върховенството на правото “ или по-скоро за неналичието му. Изскача и още един подробност – изнесените преди време в медиите самопризнания от Димитър Спасов и Димитър Стоянов, че в недалечното минало двамата са били близки, даже другари, въпреки през днешния ден явно да са врагове, до степен, че се лобира пред вътрешния министър за очистване на бизнеса на единия. В подмяна пък Димитър Стоянов го играе „ бюро за компромати “ на Рашков до момента в който е отпред на вътрешното ведомство.

Какво ли още има да научим около разкритията на Софийската градска прокуратура за готвеното тайно преодоляване на проверяващите ни институции. Оттам настояват, че разполагат с извънредно огромен размер от обстоятелства и условия, които занапред се ревизират, и обществеността ще бъде навреме осведомена за развиването на формираните наказателните производства. На хората обаче очевидно им стига и толкоз. Калта им идва допълнително. Затова болшинството от тях предходната неделя отидоха „ за гъби “ вместо до урните.

В последна сметка „ положителните сили “, чието „ черно задкулисие “ за повторно в границите на месец ни демонстрира прокуратурата, се провалиха гръмовно на изборите. Просто хората схванаха, че „ променкаджии “ и „ демократи “ не са тръгнали да се борят с мафията, а са нейното политическо посланичество.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР